Theater

Samen met anderen iets moois, ontroerends, spannends creëren op de spelvloer, dat is wat ik graag doe en wat me voldoening geeft. Een speler gebruikt zijn lichaam als instrument en ik begeleid hem als docent of regisseur bij het ontwikkelen en uitdagen van dit instrument.

Iedere speler – met of zonder ervaring, jong of oud, zeker of onzeker – verdient z’n eigen aandacht. Ook in een groter gezelschap is ieder individu belangrijk. Binnen mijn lessen en repetities streef ik er altijd naar om ieders kwaliteit aandacht te geven en te benutten. Ik werk bijvoorbeeld graag vanuit improvisatie waarbij er ruimte is voor eigen invulling. Ik neem de leiding, maar ik werk samen met een groep naar een resultaat toe waarin iedere speler gewaardeerd én uitgedaagd wordt.

In mijn lessen staan spelplezier, een goede samenwerking, creativiteit en uitdaging voorop.

AnkevanEsch_india_310px    AnkevanEsch_kinderenmakenmuziek_310px

Hieronder een aantal van mijn functies op een rijtje:
…………………………………………………………………………………………………………………………………. Theaterdocent – Uiteenlopende theaterlessen en -workshops voor jong en oud op freelance basis en via verschillende centra voor de kunsten. ………………………………………………………………………………………………………………………………….
Regisseur – Regie bij voorstellingen van (amateur)gezelschappen.
………………………………………………………………………………………………………………………………….
Mejuffrouw Leeft – Collectief met drie collega’s met wie ik eigen theaterprojecten initieer en uitvoer. Op dit moment spelen we de voorstellingsles BAASJES voor de onderbouw van het primair onderwijs.
www.mejuffrouwleeft.nl
………………………………………………………………………………………………………………………………….
Fontys Hogeschool voor de Kunsten – Vooropleiding Muziek- en Musicaltheater in Tilburg waar ik aanstaande conservatoriumstudenten heb begeleid in samenspel, monologentraining en liedinterpretatie.
www.fontys.nl/kunsten
………………………………………………………………………………………………………………………………….
Koning Willem II College – Middelbare school in Tilburg waar ik iedere week dramalessen geef en ieder jaar met collega’s en leerlingen muziektheatervoorstellingen maak.
www.willem2.nl
………………………………………………………………………………………………………………………………….